«СОКОЛИ» ЛУГАНЩИНИ – ПРИЗЕРИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «ВОЯЦЬКИЙ ДУХ»



З 16 по 19 вересня на базі 169 навчального центру ЗСУ “Десна”, за фінансування Міністерства молоді та спорту України відбулася Всеукраїнська військово-патріотична гра «Вояцький дух». Організаторами гри виступили: громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій» в співпраці з командуванням Сухопутних військ ЗС України, Цивільно-військовим співробітництвом – CIMIC, Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді. Метою гри є популяризація серед дітей та молоді професії військового та готовності захищати цілісність і незалежність України, формування національно-патріотичного духу, пошани до героїзму захисників України. Для участі у грі були відібрані 30 команд з усієї України.

Уже традиційно Луганську область у грі представляв рій «Соколи» Рубіжанського ліцею, до складу якого увійшли учні військово-спортивного класу, вихованці гуртка «Джура» Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства: Гавенко Владислав, Конченко Наталія, Лаврут Сергій, Логвенюк Кирило, Наумов Максим, Полтавець Борис. Учасники готувалися до змагань під керівництвом Наталії Гребенюк та Володимира Воронцова.

Програма гри складалася з 21 конкурсу – «Визитівка», «Фізична підготовка», «Військовий рукопаш», «Орієнтування на місцевості по карті», «Психологічна смуга перешкод», «Домедична допомога в умовах бою», «Цілевказання + Радіодисципліна» та інш.

«Соколи» Луганщини вибороли п’ять призових місць, а саме:

І місце – «Метання гранати», ІІ місце – «Розбірка і складання АК» та ІІІ місце – «Фізична підготовка», «Візитівка», «Смуга перешкод».

Щиро вітаємо учасників та керівників команди з високим результатом, бажаємо здоров’я та подальшої наснаги!