Спецпризначенці в гостях у ліцеїстів



Військово-патріотичне виховання , як складова частина національно-патріотичного виховання, є важливим чинником співпраці органів військового управління та освітніх закладів в Україні. Особливе значення така взаємодія набуває в умовах війни, яку наша Держава веде з російськими загарбниками на території Луганської та Донецької областей.

У Луганському обласному військовому ліцеї, який розташований у Кремінній, у відповідності до плану спільних дій, було проведено низку військово-патріотичних та військово-пізнавальних заходів з залучення військовослужбовців 3 Окремого полку спецпризначення імені Святослава Хороброго, який входить до складу Сил спеціальних операцій.

Військовослужбовці полку провели з ліцеїстами першого курсу бесіду : «Завдання Сил спеціальних операцій та особливості їх виконання під час проведення Операції об’єднаних сил» та ознайомили юнаків з зразками спеціального спорядження та озброєння, яке використовується підрозділами Сил спеціальних операцій.

З великим захопленням ліцеїсти прийняли участь у базовому занятті  з тактико-спеціальної підготовки та військової топографії. Під час заняття з військово-медичної підготовки було продемонстровано засоби та приладдя, які використовуються під час бойових дій,  та навчано ліцеїстів  практичним діям при наданні першої допомоги при пораненні.