Стартував ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)



17 серпня 2020 року розпочався ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”). Гра проводиться відповідно до планів роботи Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства та за рішенням обласного штабу з організації та проведення Гри.

ІІ етап проводиться у дистанційному форматі, в ньому беруть участь рої старшої та середньої групи м. Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Біловодської ОТГ, Кремінського, Марківського, Новоайдарського, Попаснянського, Старобільського районів.

Програма середньої вікової групи («джури» – 11-14 років) включає конкурси «Ватра» (відео-візитівка рою), «Рятівник» (теоретичне завдання + практичне завдання (відео)), «Пластун» (онлайн), онлайн-вікторина «Відун».

До програми старшої вікової групи («молоді козаки» – 15-17 років) увійшли конкурси «Ватра» (відео-візитівка рою), «Фізична підготовка» (відео), «Розбирання та збирання автомата АК-74» (відео), «Рятівник» (теоретичне завдання + практичне завдання (відео)), «Пластун» (онлайн), онлайн-вікторина «Відун».

На адресу оргкомітету та суддівської колегії надійшли відеоматеріали конкурсів «Ватра», «Фізична підготовка», «Розбирання та збирання автомата АК-74». Суддівська колегія працює над оцінюванням зазначених конкурсів.

Сьогодні розпочинається конкурс «Рятівник», який проводиться у два етапи – онлайн-вікторина та практичне завдання, виконання якого рої записують на відео та надсилають до суддівської колегії.

Вітаємо усіх учасників з початком Гри та бажаємо успіхів!