СТУДЕНТ СНУ ІМ. В.ДАЛЯ ВЗЯВ УЧАСТЬ У Х МІЖНАРОДНІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ХІМІЇ В ТЕГЕРАНІ 



Студент магістратури Факультету інженерії СНУ ім. В.Даля Василь Смалій взяв участь у Х Міжнародній студентській олімпіаді з хімії у Ірані. Команда від України, до якої окрім Василя входило двоє студентів з Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна, виборола четверте місце серед дев’яти команд з країн Європи, СНД, Близького Сходу. Керівником української делегації був директор Інституту міжнародних відносин СНУ ім. В.Даля Олексій Целіщев.

Олімпіада проходила в Тегеранському університеті імені Шахіда Бехешті. Учасники розв’язували завдання з аналітичної, органічної, неорганічної, фізичної, квантової хімії у чотирьох турах, на кожен з яких виділялося 90 хвилин.

Василь Смалій успішно справився з більшістю завдань, додавши вагомий внесок до командного результату, що дозволив українській команді посісти високе місце на цих престижних змаганнях.

Для учасників олімпіади було організовано цікаву й насичену культурну програму. Наша делегація також зустрілася з надзвичайним і повноважним послом України в Ісламській Республіці Іран Сергієм Бурдиляком, який розповів про політичні, економічні й культурні зв’язки двох країн.