Схід та Захід разом



image_(2)У рамках проекту «Схід та Захід разом», при підтримці депутата Верховної ради України Андрія Ярославовича Лопушанського, учні Попаснянської ЗОШ I-III ст. №21, отримали можливість відпочити у Львівській області, Турківському районі, селі Либохора.

Приїхавши до Львова, дітей Попаснянщини зустріли організатори цього заходу, які ознайомили присутніх з метою та планом подорожі і зробили загальне фото дітей. Прямо з вокзалу дітей повезли до місця призначення. Дорогою була екскурсійна зупинка на ферму з домашніми та екзотичними тваринами, де всі мали можливість насолодитися спілкуванням з тваринами та погодувати їх.

Наступною зупинкою був Турківський інтернат, де дітей погодували та надали можливість відпочити після тривалої дороги. Вранці на них чекала екскурсія до спортивної бази підготовки учасників параолімпійських змагань, а згодом – розселення по родинах.

image_(1)Дуже привітно та гостинно зустріли мешканці села делегацію Луганської області, зокрема Попаснянського району. Діти були розселені у найкращі умові. Кожна сім’я забезпечила культурно-розважальну програму для кожного індивідуально, яка містила у собі похід у гори, знайомство із місцевими звичаями та традиціями тощо.

Перебуваючи у гостинних родинах, діти пізнали багато нового про побут жителів Карпат, придбали  друзів. Відвідали майстер-клас народної майстрині Комарницької Марії Данилівни з розпису Великодніх яєць воском.

 

image_(3) image_(8) image_(11) image_(12) image_(17) image_(18) Проводжали дітей всім селом, запрошуючи знову приїздити у гості. На прощання місцевий священник провів службу та передав дітям харчові набори у дорогу, зібрані місцевими мешканцями.

Та на цьому подорож не закінчилась, надалі на дітей чекала захоплююча авто та піша прогулянка казковим містом – Львів. Вони побували у центрі міста біля ратуші, відвідали кав’ярню-музей.

Прибувши до Харкова, відвідали місцевий екопарк.

Море незабутніх вражень, емоцій, спогадів привезли учні додому, вони обіцяли повернутися знову у ті чарівні місця.

Всі діти та їх батьки дякують Департаменту освіти та науки Луганської обласної державної адміністрації за надану можливість відвідати чудові місця нашої славної України!