«Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти». Львівські педагоги відвідали заклади освіти Кремінського району



16 грудня 2019 року делегацію педагогів Львівщини, яка в рамках проекту «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» перебуває на Луганщині, вітала Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1. Учні та педагоги школи зустріли гостей щирими посмішками, дзвінкою піснею та запашним короваєм.

Гостей було запрошено до участі у історичному квесті «Як народжуються партнерські зв’язки». Історія м. Кремінна, історичні, культурні та природні надбання Кремінського краю ніби ожили у фільмі, створеному колективом школи. Директор школи Людмила Вікторівна Одіяненко розповіла про історію встановлення партнерських стосунків із львівськими  школами-партнерами. Особливістю їх співпраці  сьогодні є проведення спільних заходів до державних свят –«онлайн-ланцюгів», як називають їх у школі.

Під гаслом «Від вмотивованого вчителя – до творчого учня» було представлено досвід експериментально-дослідницької роботи регіонального рівня «Теxнологія використання електронного освітнього ігрового ресурсу Multumind в освітньому процесі початкової школи» та дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники Smart Kids».  Учні 1 та 2 класів показали свої вміння вирішувати математичні завдання та вправлятися із навчальним обладнанням, яке у рамках експериментів використовується вчителями у освітньому процесі». Майстерність вчителів та безпосередність і вправність учнів отримали схвальну оцінку львівських вчителів. Завершилося спілкування у методичній студії «Агенти змін. Разом до нової школи», де кремінські та львівські педагоги обговорили напрями подальшої співпраці на засадах спільних загальноукраїнських цінностей. Гості на згадку про гостинну Кремінщину отримати невеликі подарунки до прийдешніх новорічних свят  та презентаційні матеріали.

Також делегація освітян Львіщини відвідала комунальний заклад «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії”, який є партнером Льві́вського держа́вного ліце́ю з поси́леною військо́во-фізи́чною підгото́вкою і́мені Геро́їв Кру́т.

Начальник ліцею полковник  Валерій Євгенович Ємбаков розповів про історію закладу, інноваційні підходи до організації освітнього процесу та досвід національно-патріотичного виховання юнаків у закладі,  а також провів ознайомчу екскурсію ліцеєм. Умови, які створені для комфортного перебування, навчання та розвитку ліцеїстів, система військової та фізичної підготовки юнаків, а також військово-патріотичного виховання були високо оцінені гостями. 

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/