Схід і Захід разом: нові вектори співпраці



Керівники структурних підрозділів Луганської облдержадміністрації в рамках робочої поїздки до Львівської області ознайомлюються з новаціями у роботі колег та визначають напрями подальшого співробітництва.

Так, керівники економічного блоку обговорили шляхи покращення інвестиційного клімату. Львів’яни поділились досвідом супроводу інвестпроектів, створення логістичних центрів та перспектив розвитку індустріальних парків.

Зокрема, луганчанам презентували «Службу інвестора» – постійно діючий консультативно-дорадчий орган при обласній державній адміністрації, який сприяє вирішенню поточних проблемних питань наявних та потенційних інвесторів у процесі здійснення ними господарської діяльності. Наприклад, відшкодуванню ПДВ, оформленню містобудівної документації тощо.

Плідно попрацювали й представники сфери культури братніх регіонів. Досягнуто домовленість щодо обміну працівниками за різними напрямами діяльності. Найближчим часом по 15 фахівців з кожної області пройдуть стажування у закладах культури на Луганщині та Львівщині. Колеги зі Львова поділились своїм досвідом щодо переформатування роботи системи бібліотек та сільських клубів у зв’язку з об’єднанням територіальних громад.

Освітяни започаткували спільний проект «Схід і Захід разом: формуємо довіру за шкільною партою».

Крім того, луганчани відвідали обласну дитячу бібліотеку та ознайомились із львівським досвідом підтримки творчої діяльності в рамках конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості». Інтерес фахівців викликав також конкурс «Левеня», який проводиться Львівським фізико-математичним ліцеєм при Львівському національному університеті імені Івана Франка та має статус Всеукраїнського. Представники Департаменту освіти та науки Луганської облдержадміністрації побували у приватній школі «Еколенд», навчання в якій відбувається у форматі постійної зміни видів і форм діяльності: розумових ігор, тренінгів, дебатів, дослідів та експериментів, спільних творчих та наукових проектів, та ознайомились із роботами її вихованців.

Джерело: http://loga.gov.ua/oda/press/news/shid_i_zahid_razom_novi_vektori_spivpraci