СХІД І ЗАХІД РАЗОМ: співпраця у освітній сфері триває!



У рамках проекту «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» у межах Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України 12 грудня 2019 року на Луганщину прибула делегація із 14 педагогів закладів освіти Львівської області, які мають угоди про співпрацю із закладами загальної середньої освіти Луганської області.

Впродовж 6 днів директори та вчителі шкіл Борислава, Трускавця, Червонограда, Бродівського, Городоцького, Жовківського, Сокальського, Пустомитівського, Перемишлянського, Самбірського, Сколівського, Старосамбірського, Мостиського, Турківського та Радехівського районів Львівщини відвідуватимуть заклади освіти області, спілкуватимуться з освітянами Луганщини, знайомитимуться з історичним і культурним надбанням нашого краю. Львівських вчителів на луганській землі привітав директор Департаменту освіти  і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Сьогодні ж на Львівщину з метою популяризації та поширення регіонального досвіду в сфері освіти і виховання,  налагодження та поглиблення міжрегіонального співробітництва у галузі освіти вирушили 15  вчителів шкіл області, яких очікує цікава освітня та культурна програма.

Разом з вчителями на запрошення Обласної Асоціації Місцевих Рад «Ради Львівщини» у краєзнавчий табір на базі КЗ ЛОРДЗОВ «Надія» у смт Верхнє Синьовидне Сколівського району Львівської області у супроводі 3 вчителів вирушили 30 учнів шкіл-учасників проекту.

Впродовж 3 років завдяки розвитку професійного спілкування та партнерських зв’язків між освітянськими спільнотами Луганщини та Львівщини створено міцний фундамент для формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму, налагодження та поглиблення міжрегіонального співробітництва у галузі освіти, розвитку інноваційної діяльності та творчого потенціалу освітян наших регіонів.

Більше фото:  https://www.facebook.com/osvitaloda/