Сьогодні патріотизм та любов до України виходять на перший план у вихованні молодого покоління, – Юрій Гарбуз



21 квітня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав урочистості з нагоди 25-річчя Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

На святі були присутні представники Збройних Сил, керівництво району, очільники обласних спортивних і навчальних закладів. Цього дня Кадетський корпус також відчинив свої двері для майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків.

«Я гордий, що під час війни ми не просто зберегли традиції – ми відродили сам ліцей, дали йому «друге життя» вже на Кремінщині», – відзначив очільник області.

З квітня 2014 року і ліцей, і його вихованці та випускники опинились у самому центрі військового протистояння між українською владою та незаконними збройними формуваннями. У серпні 2014 року територія ліцею була захоплена терористами, а навчально-матеріальна база вщент розграбована та знищена. З листопада 2014 року навчальний заклад переміщено на підконтрольну українській владі територію у м. Кремінна Луганської області. Відновлена робота ліцею є вагомим доказом спроможності влади вирішувати стратегічно важливі питання у складних умовах району проведення АТО.

«Як керівник обласної військово-цивільної адміністрації і батько, я розумію важливість цього ліцею для нашої області. Адже сьогодні патріотизм, любов до України, виходять на перший план у вихованні молодого покоління нашої держави», – наголосив Юрій Гарбуз.

З нагоди свята очільник області подарував навчальному закладу чотири столи для настільного тенісу та телевізор.

Начальник Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» полковник Валерій Ємбаков подякував обласній владі за турботу про військово-патріотичне виховання юнацтва Луганської області, а також за створення належних умов для навчання ліцеїстів. Особливу вдячність керівник ліцею висловив тим працівникам, які переїхали з Луганська до Кремінної разом з евакуйованим навчальним закладом та доклали багато зусиль для відновлення його роботи.

За особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України, плідну науково-педагогічну діяльність, патріотичне виховання молоді в найкращих традиціях українського війська, зразкове виконання військового службового обов’язку, високий професіоналізм представники колективу навчального закладу були відзначені нагородами Міністерства оборони України.

«Луганський військовий ліцей протягом багатьох років був уособленням Збройних Сил України на території Луганська та області, – зазначив Валерій Ємбаков. – Більше двох тисяч наших випускників сьогодні служать у Збройних Силах України поруч із іншими захисниками з різних областей України, боронять нашу свободу та не дадуть ворогу навіть подивитися у бік нашої держави».

Навчальний заклад за два роки перетворився у сучасний навчально-виховний комплекс з військовою спрямованістю навчання та виховання, залучивши до своїх лав юнаків з усіх міст та районів Луганської області.

Після переміщення ліцею на територію, підконтрольну українській владі, з обласного та державного бюджету на відновлення діяльності закладу було виділено понад 67 млн грн.

У 2017 році було завершено реконструкцію стройового плацу за рахунок коштів обласного бюджету у сумі 1,3 млн грн та будівництво спортивного комплексу за рахунок коштів державного та обласного бюджетів у сумі 10,4 млн грн. Проведений капітальний ремонт покрівлі та утеплення будівлі ліцею вартістю 15 млн грн.

На цей час у ліцеї обладнано 2 спальних приміщення для розташування 220 ліцеїстів, реконструйовано 8 класів для проведення навчальних занять та самостійної підготовки для 8 навчальних груп (класів), а також 3 класи для проведення занять по підгрупах, обладнано клас предмету «Захист Вітчизни» та аудиторія для занять з використанням мультимедійного обладнання.

Влітку 2018 р. планується будівництво стадіону зі спортивними майданчиками, біговими доріжками та футбольним полем вартістю до 24 млн грн. Буде продовжено капітальний ремонт основної будівлі та зовнішніх мереж, на що виділено 11 млн грн.

 

Джерело:  http://loga.gov.ua/oda/press/news/sogodni_patriotizm_ta_lyubov_do_ukrayini_vihodyat_na_pershiy_plan_u_vihovanni