Сєвєродонецьке вище профучилище взяло участь у святкуванні Всесвітнього дня вишиванки



 

Учні та педагоги Сєвєродонецького вищого професійного училища 18 травня долучилися до святкування Всесвітнього дня вишиванки. З недавніх пір він щороку відзначається у третій четвер травня.

Представники ВПУ спочатку були запрошені на велику концертну програму в музичному училищі. Актори обласного академічного українського музично-драматичного театру показали тут чудову композицію, присвячену Тарасу Григоровичу Шевченку. Про великого Кобзаря йшлося й у виступах діячів вітчизняної культури та мистецтв – гостей нашого міста. Шевченківське літературно-мистецьке свято вдалося на славу.

Потім святковою колоною на чолі з головою Луганської обласної державної адміністрації Юрієм Григорійовичем Гарбузом учасники урочистостей пройшли проспектом Хіміків від музичного училища до міського Палацу культури. Лунали гасла на честь рідної України. У цій ході із піднесеним настроєм взяли участь працівники та учні навчальних закладів м. Сєвєродонецька. Йшли цією ходою, вбравшись в українське народне вбрання, яке виготовлене з великою любов’ю та майстерністю.

“Вишиванка – твій генний код ” – таку назву носила молодіжна акція, що її провели біля Палацу культури. Представники училища розкрили свої творчі здібності, виконуючи малюнки на асфальті. Колектив учнівської молоді ВПУ відзначений Подякою відділу молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради.

 

Любов до народних традицій буде міцніти.