Тиждень правового виховання



110 грудня 2015 року в Лиманській ЗОШ І-ІІІ ступенів Старобільського району відбувся загальношкільний захід «Права людини починаються з прав дитини» у рамках тижня правового виховання .

Організатор заходу – вчитель правознавства – Верховод Олександр Митрофанович.

Мета заходу : виховувати у школярів інтерес до правових знань, популяризувати правові закони, розвивати пізнавальний інтерес до предмета, з’ясувати, як учні знають основні поняття з правознавства, навчити дітей користуватися своїми правами в різних ситуаціях, виховувати почуття відповідальності за свої вчинки виховувати почуття причетності до процесу творення правової держави в Україні формувати правову культуру школярів.

Подібні заходи проводяться регулярно і є традиційними при організації тижня правових знань.

2Захід проводився  у формі правового брейн – рингу. В змаганнях брали участь учні 10, 11 класів. Вболівальниками були учні 7 – 11 класів. Команди від класів у складі 5 осіб взяли участь в 7 конкурсах : «Розминка», вікторина, конкурс «Ситуація», «Бліц – тур», конкурс капітанів, «Фільм, фільм, фільм.», «Інтелектуальний штурм» школярі відповідали на питання, пов’язані зі знаннями Законів Кодексів України, Конвенції про Права Людини, Статуту школи. Команди розглянули ситуації і дали пояснення до кожної з них. Переглянувши відео-фрагменти з відомих фільмів, команди прокоментували дії героїв фільмів з точки зору Закону.

Переможцями стали учасники команди 11 класу, які були більш точними і давали повні відповіді.