Тренінг «Критичне мислення як інструмент побудови діалогу»



25 січня 2017 року в Рубіжанському міському Центрі туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді відбувся тренінг «Критичне мислення як інструмент побудови діалогу. Зв’язок з медіа  грамотністю», у якому взяли участь близько п’ятдесяти учнів шкіл міста та вихованці Центру.

Молодіжна контактна група ОБСЄ підготувала для рубіжанських старшокласників цікавий воркшоп, з якого підлітки дізналися, що таке насилля в кіберпросторі і чим воно небезпечне, що таке мова ворожнечі і які її види, як протистояти агресії та насильству в мережі, з’ясовували, що таке медіа грамотність та чому вона важлива у сучасному світі.

Учні із великим задоволенням та цікавістю взяли участь у вправах на засвоєння навичок критичного мислення, працюючи в групах, організованих тренерами Уляною Єгоровою та Тарасом Ковальчуком. Слід зазначити високий рівень підготовки тренерів та їх вміння спілкуватися з молоддю у доступній зрозумілій формі з урахуванням вікових особливостей.

Під час підведення підсумків учасники тренінгу поділилися враженнями, відмітили, що отримали багато цікавої і важливої інформації та позитивні емоцій. А також підкреслили, що такі заходи дають можливість живого спілкування з однолітками, вчать критично мислити та застосовувати отримані знання з максимальною користю.