Триває активна фаза підготовки до проведення ЗНО-2020



Безпрецедентна ситуація, пов’язана із необхідністю проведення протиепідеміологічних заходів та дотримання регламенту проведення ЗНО на пунктах тестування, потребує чітких та скоординованих дій усіх структур, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Першочерговим завданням облдержадміністрації, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, силових структур області є створення безпечних та комфортних умов на пунктах проведення ЗНО, сприяння безперешкодній участі в зовнішньому незалежному оцінюванні  випускників, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території.

18 червня 2020 року заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання щодо організованого проведення ЗНО-2020 в Луганській області.

У заході взяли участь керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів ОДА, співробітники ДСНС, правоохоронних органів, Луганського прикордонного загону, заступники голів міських рад, райдержадміністрацій та ОТГ, начальники відділів освіти, відповідальні за ЗНО на територіях та відповідальні за пункти тестування.

На нараді члени координаційного регіонального центру звітували про готовність своїх структурних підрозділів до початку ЗНО 25 червня 2020 року. Всі організації, залучені до проведення ЗНО, та пункти тестування повністю готові до роботи та забезпечені засобами індивідуального захисту.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк розповів про заходи, які вжито Департаментом освіти і науки, органами управління освітою на місцях для успішного проведення ЗНО.

Підбиваючи підсумки наради, Катерина Безгинська наголосила: «Першочерговими завданнями є організація підвезення випускників закладів загальної середньої освіти до пунктів тестування та у зворотному напрямку із дотриманням усіх вимог до безпеки перевезень та протиепідемічних заходів, сприяння прибуттю на пункти тестування учасників з тимчасово окупованих територій, забезпечення безперешкодної роботи пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, вжиття вичерпних заходів щодо збереження здоров’я учасників зовнішнього незалежного оцінювання та персоналу пунктів тестування».