Триває впровадження проекту «Вчимося жити разом»



EUТриває впровадження проекту «Вчимося жити разом» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Проект є складовою ініціативи ЄС під назвою «Діти Миру», виділеної на освітні проекти у зонах конфлікту. Компонент проекту «Вчимося жити разом», що передбачає освіту на основі життєвих навичок, реалізує Дитячий фонд «Здоров’я через освіту».

Шаульська Ю.В., Сагіна Н.С., Чумак Н.О., Ізюмська Т.О. – обласні координатори проекту протягом лютого-березня провели дуже важливу й клопітку роботу, від якої в подальшому залежатиме успіх проекту:

  • затверджено обласний план заходів з реалізації спільного проекту «Вчимося жити разом» компонент «Освіта на основі життєвих навичок»;
  • відібрано 60 дошкільних та 85 загальноосвітніх навчальних закладів, на базі яких будуть відпрацьовані активності проекту;
  • сформовано замовлення видань методичних посібників та збірок розробок уроків українською та російською мовами;
  • визначено коло майбутніх тренерів для участі у Всеукраїнських тренінгах.

Протягом року 60 вихователів дитячих садочків та 255 вчителів шкіл буде навчено методиці викладання розроблених у рамках проекту тренінгових курсів для розвитку життєвих навичок, які підвищують стійкість дітей та молоді у складних життєвих обставинах. Підготовлені педагоги протягом вересня-грудня 2016 року навчатимуть за розробленими курсами дітей дошкільного та шкільного віку навичок ефективного спілкування, самоконтролю, керування стресом, розв’язання проблем і конфліктів.

Запланована презентація проектів «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні» та «Вчимося жити разом» під час прес-брифінгу, що відбудеться 25 березня об 11.00 00 в приміщенні  Кризового-медіа центру «Сіверський-Донець»(Сєвєродонецьк, пр-т Центральний 54).

До участі у прес-конференції запрошені:       

Габріель Акімова, керівник Програми захисту дітей, представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні);

Тетяна Ткачова, заступник директора Департаменту – начальник управління освіти та науки, виконуючий обов’язки директора;

Оксана Залеська, провідний експерт проекту, психотерапевт;

Тетяна Обоянська тренер проекту, практичний психолог;

Людмила Романенко, експерт проекту з координації у сфері психосоціальної підтримки.

В рамках прес-брифінгу обговорюватимуться основні завдання та попередні результати впровадження програми у рамках ініціативи Європейського Союзу та ЮНІСЕФ «Діти миру».