Триває проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання



Сьогодні 6 липня відбулось тестування з трьох іноземних мов: німецької, французької та іспанської. Пункт проведення ЗНО з іноземних мов створено в м. Сєвєродонецьк, який оснащено в достатній кількості дезінфікуючими та захисними засобами, що надало змогу створити безпечні умови для учасників тестування та персоналу.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з іноземних мов зареєструвалися 15 учасників. Для якісного проведення зовнішнього незалежного оцінювання було підготовлено 3 аудиторії, залучено 10 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пункту.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичний працівник проводив термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРЗ.

Зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних мов розпочалось об 11 годині. В тестуванні взяли безпосередню участь 6 учасників, що складає 40% від загальної кількості зареєстрованих.

Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 06.07.2020 року № 115 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням металодетекторів за дотриманням абітурієнтами вимоги щодо заборони мати при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, засоби, що становлять загрозу особистій безпеці учасників ЗНО.

Тести з німецької, французької та іспанської мов містили 59 тестових завдань, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 25 липня 2020 року. В цей же час в кабінетах закладів загальної середньої освіти будуть розміщені протоколи з результатами учасників, які виявили бажання складати державну підсумкову атестацію з іноземних мов у формі ЗНО.

Результат виконання завдань № 1-16 частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)», № 17-32 частини «Читання», № 39-43 та 49-53 частини «Використання мови» та № 59 частини «Письмо» буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з німецької, французької або іспанської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на рівні стандарту або академічному рівні.

Результат виконання усіх завдань буде зараховуватись як державна підсумкова атестація (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні, а також буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти України. За умови правильного виконання усіх тестових завдань учасник зможе набрати 72 тестових бали.

Особливістю ЗНО з іноземних мов є наявність частини сертифікаційної роботи, що передбачає проведення аудіювання, під час якого використовуються аудіопрогравачі для відтворення аудіозаписів з завданнями. Для виконання цієї частини учасникам було відведено 30 хвилин. Після виконання завдань цієї частини сертифікаційної роботи абітурієнти продовжували виконання завдання в тестових зошитах в звичному режимі.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні з іноземних мов через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО.

Звертаємо увагу, що додаткова сесія ЗНО з іспанської мови відбудеться 29 липня, з французької – 30 липня, з німецької – 31 липня.

Нагадуємо, що завтра 7 липня 2020 року відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови, для участі в якому зареєструвався 1721 учасник. Пункти проведення ЗНО з англійської мови створено в мм. Сєвєродонецьк та Старобільськ.