Україна очима молоді Луганщини



Традиційно весною у м. Львові 17-19 квітня відбулася Міжнародна науково-практична конференція учнів-членів Малої академії наук «Україна очима молодих». За підсумками результатів наполегливої наукової праці учнів МАН Луганської області до участі у конференції були запрошені Косенко Єгор (учень 10 класу Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 Рубіжанської міської ради Луганської області), Баженова Ксенія (учениця 9 класу опорно навчального закладу «Половинкинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Старобільської районної ради Луганської області») та Трифонов Дмитро (учень 10 класу Лисичанського багатопрофільного ліцею Лисичанської міської ради Луганської області).

Високий рівень організації зустрічі молоді та проведення конференції забезпечив Національний центр «Мала академія наук України» спільно зі Львівською обласною МАН.

Вітальне слово учасникам на урочистому відкритті конференції у Львівському національному університеті імені Івана Франка мали директор КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді» Бородчук Іванна Антонівна, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Мандзій Любомира Степанівна та к.ф.н., методист відділу навчально-виховної роботи НЦ «Мала академія наук України» Терехова Любов Володимирівна. Натхненні наставлення, побажання успіху та приклади свого досвіду в науковій діяльності висловили заступник міського голови Львова з питань розвитку Москаленко Андрій Олександрович, к.б.н., доц. Львівського національного університету імені Івана Франка Прокопів Андрій Іванович та к.і.н., доц. Львівського національного університету Тарнавський Роман Богданович.

Під час конференції учні МАН мали змогу представити свої доповіді щодо економічного зростання регіону в навчальних аудиторіях Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу, цікаві локальні історії ХХ століття лунали у сучасних європейських актових залах Українського католицького університету, питання особливостей раціонального природокористування та біорізноманітності екосистем регіонів розглядалися в наукових залах Львівського національного університету імені Івана Франка.

Авжеж, не обійшлося й без пізнавальної цікавої захоплюючої екскурсії славетним містом Лева з неймовірними видами старого міста, історичних пам’яток минулого століття, запашних ароматів кави та вишуканих шоколадних львівських солодощів.

Підсумком конференції стали: отриманий досвід презентації доповідей, незабутні враження від приємних зустрічей, багато нових друзів та яскраві очі юних науковців.

Кожен учасник отримав сертифікат участі у конференції, збірник тез доповідей та приємний подарунок на згадку про Львівську МАН, що буде спонукати молодь на подальші успіхи та майбутні не менш цікаві зустрічі.

Ксенія Баженова: «Ця конференція була для нас важливим досвідом наукової праці, вона дала нам змогу познайомитися з великою кількістю цікавої, прогресивної молоді та зустрітися з висококваліфікованими фахівцями-науковцями».

Егор Косенко: «Незважаючи на особисті хвилювання, ми мали нагоду поділитися своїми науковими наробками, отримали досвід публічного виступу та змогу спілкування з новітньої молоддю. Дуже сподобався Львів як історична пам’ятка моєї країни та сучасне цікаве туристичне місто».

Дмитро Трифонов «Ми дуже вдячні НЦ «Мала академія наук України» та Львівській обласній МАН за надану нагоду представляти молодь Луганської області на конференції міжнародного рівня та висловлюємо подяку своїм керівникам за наукове натхнення, а КЗ ЛОМАНУМ за сприяння організації участі в ній».

Вітаємо всіх учасників Міжнародної науково-практичної конференції учнів-членів Малої академії наук «Україна очима молодих» та бажаємо подальших досягнень і успіхів!