Університетський кампус – майбутнє вищої освіти Луганщини



6 квітня 2017 року в облдержадміністрації відбулася друга робоча нарада голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з ректорами вищих навчальних закладів Луганщини. Участь у заході взяли також заступник голови облдержадміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

На попередньому засіданні керівництву університетів  очільником області було запропоновано обговорити в своїх колективах ідею створення в Луганській області університетського кампусу, що поєднав би на єдиній території автономні вищі навчальні заклади різних напрямків.

На початку зустрічі Юрій Гарбуз наголосив на тому, що Луганщина має довести всій країні, що ми здатні створити розвинену систему вищої освіти області високого рівня та зробити її більш сучасною та ефективною.Об’єднання університетів в перспективі може дати можливість вижити в умовах конкуренції з боку вишів сусідніх областей, відродити та розвинути вищу освіту та науку Луганщини, залучити в область абітурієнтів з інших територій, підніме рейтинг інвестиційної привабливості Луганщини.

Звертаючись до ректорів, очільник області наголосив: «На підставі власних напрацювань та ідей ми маємо створити свою модель кампусу. Сьогодні ваша задача запропонувати її, а моя – допомогти реалізувати цей проект».  

За підсумком зустрічі ректори вишів підтримали запропоновані головою облдержадміністрації пропозиції.