Урочиста посвята в юні науковці



30 листопада 2019 року в актових залах комунального закладу «Рубіжанська обласна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» та Старобільського будинку творчості дітей та юнацтва Старобільської районної ради відбулася урочиста посвята в юні науковці Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді. Близько 150 учнів-першокурсників Обласної очно-заочної школи з м. Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінського, Старобільського, Новопсковського, Сватівського районів, Біловодської та Красноріченської ОТГ наповнили святкові зали закладів освіти.

У м. Рубіжному привітала першокурсників зі святом заступник директора комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Панченко Олена Геннадіївна та підкреслила, що Мала академія – стартовий майданчик для багатьох талановитих, допитливих, завзятих у своєму самовизначенні, творчому розвитку дітей і побажала юним науковцям взяти активну участь в науковій діяльності та з гідністю нести звання МАНівця.

Про турнірний рух розповіли учасники команди-переможниці Всеукраїнського турніру юних журналістів разом зі своїм керівником Кравченко Оленою Леонідівною, які представляли Луганську область від комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», та посіли ІІІ місце.

Враженнями поділилися переможці І Всеукраїнської олімпіади з креативності Destination Imagination та Всеукраїнського юнацького водного призу 2019 учні секції «Технологічні процеси та перспективні технології» Білоіваненко Денис та Щедринський Ілля, науковий керівник Гончаров Віталій Вікторович.

Не залишилися осторонь і випускник МАН, постійний учасник турнірного руху Хворов Сергій, який передав привітання у вигляді відеозвернення, де побажав першокурсникам творчої наснаги та успіхів у науці.

Найяскравішим був виступ доктора історичних наук, керівника секції «Археологія» Бровендера Юрія Михайловича, який дуже цікаво розповів про архіологічну експидицію,  де було вскрито 5 курганів із запланованих 7. Учасники знайшли велику кількість дерев’яних перекрить, які свідчать про те, що ці похованняможливо віднести до доби пізньої бронзи Східної України, а саме до бабинських поховань.

У м. Старобільську присутніх привітала декан факультету української філології та соціальних комунікацій Пінчук Тетяна Степанівна, кандидат філологічних наук, професор кафедри української літератури Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, яка побажала юним МАНівцям бути цілеспрямованими, працелюбними, ніколи не зупинятися на досягнутому, прагнути більшого.

Юним науковцям бажаємо успіхів, почуття високої гідності й свободи, бо саме їм у найближчому майбутньому вирішувати долю країни, долю кожного громадянина!