Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу з нагоди відзначення Дня Європи



11 травня 2017 року о 12.00 годині в м. Сєвєродонецьк на Площі Перемоги за участі голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації  Юрія Гарбуза відбулася урочиста церемонія підняття  Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу з нагоди відзначення Дня Європи.

«Відзначаючи день Європи в Україні, ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!» – було зазначено під час церемонії.

Прапороносні групи ліцеїстів КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військовою підготовкою «Кадетський корпус імені Молодої гвардії» урочисто внесли Державний Прапор України та  Прапор Євросоюзу. Прапор Європейського Союзу підняли голова Луганської обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та Василь Смалій, студент факультету «Інженерія» Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, переможець всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Хімічні технології неорганічних речовин» у 2017 році та всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Хімія» у 2016 році і Зубова Ганна, студентка IV курсу спеціалізації «Естрадний спів» Комунального закладу «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С.Прокоф’єва»,  лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Про роль і значення  Євросоюзу для молоді України, її освіти та майбутнього сказав у своїй промові Степан Золотар, студент 4 курсу юридичного факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля,  спеціальність  «Історія», стипендіат фонду Віктора Пінчука «Завтра UA» 2016 року, стипендіат Академічної Стипендії Президента України  2017 року, заступник голови студентської ради юридичного факультету.

Яскравим фінальним акордом церемонії стали флеш-моб студентів Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, велопробіг за участю юних спортсменів. На згадку про свято залишиться загальне фото учасників заходу.