Урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня дошкілля



27 вересня 2019 року в приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва (м. Київ) відбулись урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня дошкілля за участі Міністра освіти і науки Ганни Новосад.

Програмою заходів були передбачені майстер-класи, круглі столи, виставка-ярмарок дидактичних посібників, освітянських видань, виставка дидактичних ігор та методичних розробок, виставка сучасного обладнання та засобів навчання вітчизняного виробництва.

У заходах взяла участь делегація освітян Луганщини. Кращим представникам у галузі дошкільної освіти Луганської області були вручені грамоти Міністерства освіти і науки України.

Міністр наголосила, що дошкільна освіта має стати одним з пріоритетів і Уряду, і Верховної Ради України. “Багато було зроблено для старту Нової української школи, і наше завдання — зробити так, щоб реформа розгорталася, щоб в реформу зайшла базова школа, а далі — старша профільна школа. Однак ми вже зараз бачимо, що до школи приходять діти, які особистісно не готові до неї. Без виправлення цієї ситуації ми не можемо говорити про успішну Нову українську школу. А тому поєднати логічно НУШ з дошкіллям я вважаю одним із наших пріоритетів. Ці зміни мають відбуватися через зміст, через нові методики викладання та якісне підвищення кваліфікації для вас — вихователів та керівників садків. Це те, що б ми хотіли разом із вами напрацювати і впроваджувати”, — підкреслила Ганна Новосад.

Метою цьогорічного заходу стало популяризація дошкільної освіти, вдосконалення професійної майстерності педагогів закладів дошкільної освіти та відзначення кращих її представників.

Щиро вітаємо наших колег!