Урочисто відкрито Всеукраїнські змагання «Спортивна надія України 2019»



28 листопада у м. Сєвєродонецьку в спортивному комплексі «Олімпія», КДЮСШ №3, відбулося урочисте відкриття ІІІ-х Всеукраїнських змагань «Спортивна надія України 2019» та змагань з волейболу. Змагання започатковані Міністерством освіти і науки України за ініціативи Луганського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН в 2017 році.

На захід, який буде проходити по 30 листопада ц.р., прибули команди з 9 областей – Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської та Луганської. Загальна кількість спортсменів – 495, тренерів-представників – 70, а також чисельні вболівальники.

У церемонії відкриття Всеукраїнських змагань «Спортивна надія України 2019» взяли участь дворазовий чемпіон Європи, трикратний Чемпіон світу, олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту України, президент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв, заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська, начальник Управління молоді та спорту Луганської ОДА Антон Волохов, заступниця міського голови Ірина Степаненко, голова Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету Віктор Острєцов, заслужений тренер України зі спортивної гімнастики Олександр Горін, президент Луганської обласної федерації боксу Олександр Матросов, секретар федерації волейболу Луганської області, головний суддя змагань з волейболу Ігор Світлічний, головний суддя змагань, голова федерації баскетболу Луганської області Андрій Гожедрянов та інші почесні гості.

Дворазовий чемпіон Європи, трикратний Чемпіон світу, олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту України, президент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв у своїй промові подякував всім за організацію Всеукраїнських змагань: «Ви разом вклали душу та матеріальні ресурси, створили умови, щоб наші спортсмени в майбутньому становилися чемпіонами всіх рівнів. Бажаю учасникам сьогоднішніх змагань залишатися сильними, порядними, виховуватися в дусі спорту, де суперники ставляться один до одного з великою повагою. Бажаю великих успіхів не тільки в спорті, але і в житті. Всім миру та добра!» Президент федерації боксу Луганської області Олександр Матросов привітав учасників змагань та нагородив почесною відзнакою спортивну зірку міжнародного рівня Ельбруса Тедеєва.

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська привітала усіх спортсменів та гостей, які приїхали на Луганщину,  та подякувала організаторам за популяризацію спорту та розвиток здорового способу життя у школярів. «Бажаю учасникам змагань чудової гри, продемонструвати високий рівень технічної, тактичної і фізичної підготовки та досягти нових спортивних вершин», – сказала пані Катерина.

Після привітальних слів розпочалися безпосередньо самі змагання, а в суботу, 30 листопада, відбудеться нагородження переможців.

Побажаємо учасникам ІІІ-х Всеукраїнських змагань «Спортивна надія України 2019» фізичного здоров’я, великої удачі, спортивних та життєвих перемог!