Участь в обласному огляді-конкурсі майстрівта аматорів народної творчості «Луганщина – світанок України»



 

8 квітня 2017 року в місті відбувся обласний огляд-конкурс майстрів та аматорів народної творчості «Луганщина – світанок України». Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді взяв активну участь у цьому заході. Вихованці та педагоги Центру порадували містян чудовою експозицією ляльок-мотанок та стилізованих українських ляльок.

Відкриття виставки було надзвичайно оригінальним. Гуртківці, вдягнуті  у власноруч виготовлені костюми, вітали присутніх зі святом Великодня, запрошували гостей відвідати експозицію та розповідали про важливу роль ляльки-мотанки.

Погляд приваблювала центрова лялька – «Україна». Поряд можна було побачити «Маківку», «Лісову красуню Мавку», «Купаву», «Наречену», «Ангелка». Загалом на виставці було представлено близько сорока робіт вихованців гуртка «Природа і фантазія» (керівники Хмельницька О.П., Малютіна І.Б.). Хочеться відмітити роботу найкращих вихованців, які виготовили найбільшу кількість робіт: Катерина Гребенюк, Ганна Ільїна, Діана Данелія, Діана Табаліна.

Хоча вважається, що виготовленням ляльок займаються виключно дівчата, приємно відзначити, що серед юних майстрів є талановитий юнак – Олексій Олійник. Його роботи відрізняються неабияким смаком, ретельно підібраними тканинами та надзвичайною акуратністю. Він дуже відповідальний та старанний майстер. Не можна пройти повз його роботи з байдужістю.

Чудовим доповненням та окрасою експозиції стали великі писанки-витинанки, розмальовані нашими гуртківцями. А ще – дуже дорогий для нас подарунок, який ми отримали від кременчуцьких волонтерів: герб, який майстрині вишили та надіслали нашим діточкам.

Члени журі, які оцінювали роботи народних майстрів, високо оцінили майстерність наших гуртківців, відзначивши оригінальність, різноманіття робіт та високу техніку виконання. Та як заслужена нагорода дітям – диплом за участь в обласному огляді-конкурсі, яку вручила директор КУ «Міський музей» Старикова О.М.

Експозиція, представлена Центром, подарувала всім присутнім святковий настрій та безліч позитиву. Тож запрошуємо усіх бажаючих до Центру туризму та краєзнавства відвідати виставку юних майстрів.