Участь команди ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» у Всеукраїнському конкурсі  Intel Еко-Україна 2019



5 – 8 лютого 2019 року Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (НЕНЦ) за підтримки Громадської організації «Спілка освітян України» провели один із найбільших конкурсів для талановитих учнів – Всеукраїнський конкурс Intel Еко-Україна 2019.

Intel Еко-Україна – це всеукраїнський конкурс наукової творчості учнів, метою якого є формування та популяризація наукового і творчого світогляду серед молодого покоління, єднання бізнесу і науки, а також випробовування українського інноваційного потенціалу на міжнародній арені. Переможці конкурсу отримують право представляти Україну на міжнародному конкурсі Intel ISEF та інших міжнародних конкурсах та олімпіадах.

Україна вперше виступила повноправною країною-учасницею Intel ISEF з 2004 року після афіліації національного конкурсу під назвою Intel Еко – Україна. НЕНЦ є організатором конкурсу Intel в Україні. За цей період юні переможці здобули для України світову славу. Сьогодні вони є успішними студентами, вченими, винахідниками та лідерами.

Учасниками Конкурсу цього року стали понад 1500 учнів 9-11 класів закладів загальної освіти, закладів професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти з різних міст та регіонів України.

Юні дослідники презентували свої проекти за 11 категоріями. За результатами заочного відбіркового етапу цього року для участі у конкурсі було обрано 316 проектів, з них три проекти з Луганської області.

Вперше учасником 15 ювілейного Всеукраїнського конкурсу стала команда навчально-практичного центру з професії  «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» Державного професійно-технічного навчального закладу «Привільський професійний ліцей»  у складі Дудника Андрія, Прокопенка Кирила, Кулікова Руслана під керівництвом Горбунової Тетяни Андріївни, викладача ліцею. Для участі у конкурсі команда підготувала проект у номінації «Навколишнє середовище» за темою «Друге життя – можливості поєднання: вивчення та засвоєння прийомів поліфузного зварювання поліпропіленових труб та подальше використання виготовлених виробів у побуті».

Метою науково-дослідницької роботи було вивчення поліпропілену та його впливу  на екологію під час використання та переробки, реалізація можливості поєднання: вивчення та засвоєння прийомів поліфузного зварювання поліпропіленових труб та подальше використання виготовлених виробів у побуті. Впровадження комплексного підходу до ефективного використання новітніх інноваційних виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів дає можливість подальшого використання матеріалів після відпрацювання виробничих прийомів, залучення сучасних підходів до розробки інноваційних проектів, які реалізовуються у ліцеї.