Участь Луганчан у військово-патріотичній грі «Ігри Нескорених»



16 – 10 липня 2016 року в рамках святкування 72-річниці створення Української Головної Визвольної Ради (УГВР) та 25-річчя Незалежності України на базі спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені президента УГВР Кирила Осьмака проводилась військово-патріотична гра «Ігри Нескорених». Від Луганської області у грі приймала участь команда з 9 юнаків та дівчат Сватівського району.

Суперниками юних сватівчан стали  команди учнівської молоді віком від 15 до 18 років Самбірського, Старосамбірського, Городоцького, Мостиського, Пустомитівського районів Львівщини, а також команди міст Слов’янська Донецької області. Упродовж п’яти днів таборування команди змагалися зі стройової підготовки з проходженням та виконанням ладової пісні, у силових змагання з перетягування линви, гирьового спорту та армспорту, брали участь у тереновій грі «Повстанський біатлон», інтелектуальній грі «Відун», конкурсі з розкладання багаття «Ватра», стрільбі із пневматичної зброї.                                                                                 

Програма змагань була насичена різноманітними конкурсами, показовими заняттями, екскурсіями та іншими активними заходами. Кожного дня молодих патріотів України чекали цікаві зустрічі із військовослужбовцями Збройних Сил України, які проходять службу у військових частинах, дислокованих на Львівщині.

В результаті змагань сватівчани посіли почесне четверте загальнокомандне місце, вибороли перші місця в конкурсі «Впоряд», у змаганнях з армспорту серед юнаків та серед дівчат, а також друге місце у змаганнях з гирьового спорту серед дівчат. Борову Ганну було визнано найкращим ройовим.

Від організаторів змагань діти отримали грамоти, медалі, значки, книги з історії УГВР.1-2DSC_0079