Участь у Кубку України серед юнаків з велосипедного туризму



З 8 по 12 травня 2019 року в м. Буча Київської області відбувся Кубок України серед юнаків з велосипедного туризму. В змаганнях прийняли участь 14 команди старшої і молодшої вікової групи юнаків з різних регіонів України. До збірної команди Луганської області увійшли гуртківці Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства з Попаснянського, Білокуракинського та Кремінського районів: Сілкин Дмитро, Кійко Нікіта, Тимофєєва Анна – учні 9 класу Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Білокуракинської селищної ради, Шевченко Дмитро – учень 9 класу Кремінської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Кремінської районної ради, Хмелик Данило – учень 10 класу та Гапочка Дар’я – учениця 9 класу Комишуваського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Попаснянської районної ради. 
В програму Чемпіонату входили змагання на дистанціях: вело-ралі (командні змагання) і комплексна дистанція (особисто-командні змагання). Спочатку вело туристи змагалися на комплексній дистанції, до якої входили складні траси велокросу, тріалу та «фігурне володіння велосипедом».
На складній і довгій дистанціях вело-ралі команди за легендами та по картам прокладали 42 кілометровий маршрут по ґрунтовим і лісовим дорогам з різноманітними перешкодами і завданнями: рух по бездоріжжю, крутий підйом, піщана ділянка, подолання броду, орієнтування за допомогою карти, переправа через річку по колоді, рух за азимутом, надання першої долікарської допомоги та інше. 
В запеклій боротьбі команда Луганської області загальнокомандному заліку зайняла 4 місце серед команд старшої вікової групи.