Учні з Луганщини відвідали «Майстерню (не)дитячої демократії 2.0» у Тернополі



4-8 грудня 2018 року в м. Тернополі було проведено «Майстерню (не)дитячої демократії 2.0», яку відвідали учні Новопсковського професійного агарного ліцею Луганської області в супроводі викладача закладу Тетяни Жук. Проект впроваджується ГО “МО “СТАН” за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС) у рамках програми ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у Східній Україні».

Ліцеїсти взяли участь у п’ятиденній навчальній програмі з адвокації молодіжних кампаній, формування громадського бюджету та співпраці молодіжної ради з іншими органами державних  установ. У рамках проекту відбулися навчальні візити до Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради, Тернопільської міської ради, ради Теребовлянської ОТГ Тернопільської області.

 Учасники «Майстерні» взяли участь у роботі молодіжної ради при міській державній адміністрації, відвідали музей-майстерню, IT-школу, зустрілися з головою облдержадміністрації Барною С.С., представниками молодіжних організацій Тернопільщини «Молодіжний національний конгрес», «ПЛАСТ», AIESEC, засновниками фестивалів музичної культури «Файне місто» та «Музфест».

Корисною та цікавою виявилась зустріч з головою Тернопільської обласної ради Віктором Овчаруком з питань реалізації програми національно-патріотичного виховання молоді, під час якої ліцеїсти з Луганщини поставили низку запитань щодо можливостей співпраці та отримали запрошення на відвідини замкових комплексів Тернопільщини.

В останній день навчального візиту було організовано пітчинг проектів. За його результатами Новопсковський професійний аграрний ліцей запрошено до участі в «3-й Майстерні (не)дитячої демократії», що наступного року проводитиметься в м. Жмеринка Вінницької області.