Учні з тимчасово окупованих територій можуть бути зараховані на екстернатне навчання впродовж календарного року



Про організацію дистанційного та екстернатного навчання учнів з тимчасово окупованих територій журналістам Луганщини розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Школи для організації відповідної форми навчання визначені органами управління освітою місцевого самоврядування.

До 54 шкіл Луганщини на екстернат прийнято 313 осіб, в тому числі у четверті класи – вісім, дев’яті класи – 83, одинадцяті класи – 112, інші (невипускні) класи – 110 дітей.

Юрій Стецюк наголосив, що учні з тимчасово окупованих територій можуть бути зараховані на екстернат упродовж календарного року.

Дистанційно у 19 закладах загальної середньої освіти Попаснянської, Гірської, Білолуцької, Марківської, Новоайдарської та Щастинської громад здобувають освіту 292 учні з тимчасово окупованих територій.

У тому числі у четвертих класах – 16, дев’ятих класах – 73, одинадцятих класах – 56, інших (невипускних) класах – 147 дітей.

Якщо набір на екстернат ще триває, то кількість дітей на дистанційному навчанні вже наблизилася до показника минулого року (293). Найбільша кількість таких учнів у Щастинській громаді – 189.

Крім того, до п’яти університетів Луганщини та їх дев’яти структурних підрозділів цього року за державним замовленням вступило 4886 абітурієнтів, з них через освітні центри «Донбас-Україна» 307 осіб, у тому числі 241 випускник минулих років, що проживали на окупованій території або в «сірій зоні» і мали документи про освіту державного зразка, і 66 осіб з числа випускників, які закінчили заклади освіти на окупованій території і не мали документа про освіту державного зразка.