Учні Луганської МАН на Всеукраїнському літературно-мистецтвознавчому фестивалі, присвяченого 200-річчю від дня народження Пантелеймона Куліша



24-26 вересня 2019 року у Києві відбувся Всеукраїнський літературно-мистецтвознавчий фестиваль, присвячений 200-річчю від дня народження Пантелеймона Куліша. Команда вихованців секцій: «Журналістика» та «Літературна творчість» у складі Козлова Анна Миколаївна (учениця 11 класу Рубіжанської загальноосвітньої школи I-III ступенів №9 Рубіжанської міської ради Луганської області) і Калашник Анастасія Андріївна (учениця 11 класу Городищенського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Біловодської селищної ради Луганської області) мала нагоду прийняти участь у цьому урочистому заході.

У програмі заходу відбулися творчі зустрічі з Тарасом Компаніченко, народним артистом України, керівником ансамблю «Хорея козацька»; з Галиною Ткачук-письменницею та літературознавицею, Іриною Сікорською-старшим науковим співробітником Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М.Т. Рильського НАНУ, кандидатом мистецтвознавства, Любов’ю Тереховою-кандидатом філософських наук, методистом НЦ «МАНУ». Світлана Островська-художник, культуролог провела майстер-клас з колажу в стилі поп-арт, в якому і учасники, і керівники змогли прийняти участь.

Команда КЗ «ЛОМАНУМ» отримала запрошення на участь в даному заході, як винагороду за досягнення у галузях літератури та мистецтвознавства, а саме, за дослідницькі і творчі роботи у категоріях: «Мистецтвознавство» та «Літературна творчість». На фестивалі Калашник Анастасія достойно презентувала свою творчу роботу на тему «Ідеї державності й права у художньому світі Пантелеймона Куліша: погляд крізь століття». Відрадно, що Анастасія отримала схвальний відгук фахівців. Всі юні науковці отримали пам’ятні сертифікати про участь у Всеукраїнському літературно-мистецтвознавчому фестивалі, присвяченому 200-річчю від дня народження Пантелеймона Куліша

В рамках фестивалю учасники мали нагоду відвідати музей Тараса Шевченка, музей книги та друкарства України, Національний музей українського народного декоративного мистецтва та Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник. Луганська делегація була в захваті від екскурсій, проведених досвідченими екскурсоводами.

Творчі зустрічі з сучасними українськими письменниками та митцями, майстер-класи, культурно-пізнавальні заходи,-все це надихнуло наших юних науковців до роботи над наступними творчими проектами та створенням власного мистецтва.

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/