Учні Новоайдарської обласної санаторної школи-інтернату відвідали 25 пожежно-рятувальну частину ГУ ДСНС України Луганської області Новоайдарського району.



Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Головний інспектор пожежної частини Нікітіна Ірина Володимирівна розповіла, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей та звернула увагу учнів на причини виникнення пожеж та заходи їх запобігання.

Продан Сергій Миколайович – начальник групи піротехнічних робіт, розповів учням про те, як себе поводити з незнайомими  та вогненебезпечними предметами, куди звертатися у разі потреби, відповів на питання, які задавали діти.  

Найбільше учням запам’яталися пожежні машини  та устаткування. Школярі фотографувались поруч з технікою,  попрацювали з брандспойтами, одне слово – відчули себе  справжніми пожежниками.

Така екскурсія дала можливість ознайомити школярів з професією пожежника-рятувальника та навчити дітей безпеці життєдіяльності.