Учні 10-11 класів шкіл Луганщини дізналися як стати курсантом Луганського державного університету внутрішніх справ ім.Е.О. Дідоренка



Куди піти навчатися, яку професію обрати – ці та інші питання турбують багатьох учнів, яку закінчують загальноосвітній навчальний заклад. З метою професійного орієнтування вступників, інформування про навчальну діяльність Луганського державного університету внутрішніх справ співробітники ВКЗ університету Сергій Юрченко та Інна Євдокимова завітали до загальноосвітніх  міських та районних шкіл Луганщини. Вони охопили навчальні заклади Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, також Кремінського, Попаснянського, Сватівського, Старобельського, Троїцького, Біловодського, Білокуракинського, Новоайдарського, Новопсковського, Марківського, Міловського та Станично-Луганського районів області.

Працівники ЛДУВС поспілкувалися зі школярами 10-11 класів, які незабаром залишать поріг школи й поринуть у нове, доросле життя, пов’язане з вибором  майбутньої професії.   Ознайомили випускників з освітніми послугами, що надає університет сьогодні, роз’яснили умови вступу до вишу у цьому році, розповіли, як стати курсантом ЛДУВС. Лекції-бесіди супроводжувались демонстрацією відеороликів про навчальний заклад,  життя і навчання  курсантів ЛДУВС. Детальніше зупинились на алгоритмі дій майбутніх вступників. У м.Сєвєродонецьк, де наразі функціонує навчальний заклад, зустріч з випускниками провів ректор ЛДУВС ім.Е.О.Дідоренка Віталій Комарницький.

До проведення  профорієнтаційної роботи серед молоді  долучились і співробітники секторів кадрового забезпечення міських та районних відділів поліції. Вони у свою чергу розповіли  про  вимоги до оформлення особових справ та працевлаштування у підрозділах поліції.

Співробітники ЛДУВС роздали школярам інформаційні буклети, відповіли на всі запитання, які стосувались житлових та побутових умов для курсантів, вступу, перспектив навчання та зазначили, що університет чекає на усіх бажаючих  здобути  вищу юридичну освіту та отримати конкурентоспроможній диплом.

ЛДУВС ім. Е.О.Дідоренка висловлює вдячність  Департаменту освіти і науки Луганської області за сприяння та допомогу в організації зустрічей.