У вересні в області планується відкрити 300 перших класів нової української школи, – брифінг



Про впровадження нової української школи у Луганській області сьогодні, 30 січня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк.

Він нагадав, що з наступного навчального року учні перших класів навчатимуться за 12-річною програмою нової української школи.

Нещодавно було проведено моніторинг, який виявив, що усі органи управління освітою Луганщини, на території яких минулого року впроваджено відповідний пілотний проект, належним чином забезпечили комплектування класних кімнат відповідними меблями, спеціальним обладнанням, мультимедійною та оргтехнікою для комфортного навчання дітей.

Окрім того, щомісяця виплачується матеріальне заохочення педагогічним працівникам, які беруть участь у проекті.

Навчальний простір задовольняє індивідуальним потребам кожної дитини, вчителі активно впроваджують інноваційність освітньої системи, методики та технології.

Юрій Стецюк наголосив, що все йде до того, що до початку навчального року Луганщина буде готова до впровадження державного стандарту початкової загальної освіти і нової української школи.

Відповідна робота наразі триває з кожним районом та містом. Планується відкрити 300 перших класів.

Тож, саме така кількість вчителів повинна пройти підготовку на базі Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти для того, щоб у подальшому вони могли впровадити сучасну програму початкової школи.

  Джерело:  http://loga.gov.ua/oda/press/news/u_veresni_v_oblasti_planuietsya_vidkriti_300_pershih_klasiv_novoyi_ukrayinskoyi