У ВПУ № 94 відкрито новий навчально-практичний центр



23 листопада 2018 року у Вищому професійному училищі № 94 відбувся урочистий захід – відкриття Навчально-практичного центру з професії  «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж. Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Електромонтажник силових мереж та електроустаткування».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2018 року № 266 «Деякі питання використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів у 2018 році» Вищому професійному училищу № 94 було виділено 630 тис. грн з державного бюджету на створення навчально-практичного центру. З обласного бюджету на реконструкцію навчальних приміщень та проведення їх поточних ремонтів було виділено 186 тис. грн.

На заході були присутні заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, директор департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрій Стецюк, начальник відділу професійної освіти  та науки Департаменту освіти і науки Тетяна Поскрякова, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко, заступник міського голови м. Лисичанська Ігор Ганьшин, головний механік підприємства «Лисичанський пивоварний завод» Вадим Тупик, директор Лисичанського міського центру зайнятості Тетяна Соколко, приватні підприємці, учні випускних класів шкіл міста Лисичанська.

Директор ВПУ № 94 Максим Бунегін розповів гостям та учасникам заходу про можливості навчально-практичну центру та умови навчання в ньому, зазначивши, що він відкриває нові перспективи для закладу освіти, зокрема щодо оновлення матеріально-технічної бази, пошуку нових форм співпраці з підприємствами – замовниками робітничих кадрів, надання платних послуг зі стажування та підвищення кваліфікації.

Юрій Стецюк відзначив наполегливу організаційну роботу колективу та адміністрації закладу з відкриття центру. 

Ольга Лішик урочисто вручила скриньку з ключами від електромонтажної майстерні з новим сучасним обладнанням та інструментом майстру виробничого навчання Леоніду Івановичу Олефіренку та висловила побажання успішної подальшої роботи.