У ЗАКАРПАТТІ ВІДБУВСЯ ЗБІР КОТИГОРОШКІВ



З 17 по 25 серпня 2021 року відбувся Всеукраїнський збір активістів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура – Котигорошко» (молодша вікова група). Збір проходив у Закарпатській області. Луганщину представляв рій «Соколята» Чмирівського ліцею Чмирівської сільської ради Старобільського району у складі учнів 3 класу – Бобильової Марії, Євдунової Каміли, Зайцевої Анастасії, Мойсеєнка Матвія, Трохименко Аліни, Яришева Микити. Очолили делегацію педагоги закладу Должкова Олена та Дудник Наталія.

За 9 днів таборування Котигорошки пройшли майже дорослий вишкіл. Вони, як і старші джури, кожного ранку вибігали на руханку, шикувалися на ранкове та вечірнє коло, виходили на нічне вартування, брали участь у змаганнях зі стрільби, метання гранати, футболу. Цікавою і незабутньою була Теренова гра, туристична смуга перешкод, віртуальна мандрівка на знання історії козацтва «Великий Луг». Справжньою окрасою стали виступи роїв у «Ватрі» та навчання з фехтування. Та головне – нові враження, новий досвід, перемога над собою та нові друзі! Соколятам пощастило відчути плече друга кожного дня у дружній чоті «Єдність» разом з роями з Волині та Київщини та їхніми невтомними чатовими Ольгами, яких вони називали Оля-вчителька та Оля-поліцейська. Запам’яталася дітям і таборова старшина, яка вміло і чітко організовувала кожен день перебування у таборі.

За підсумками збору Котигорошки Луганщини поповнили цьогорічну скарбницю досягнень джур середньої та старшої вікових груп і посіли – І місце у Віртуальній мандрівці «Великий Луг», ІІІ місце у змаганнях з футболу та були відзначені дипломом за літературно-музичну композицію «Ватра».

ВІТАЄМО молодших джур з гідним результатом. Попереду новий навчальний рік, нові плани та мрії про нові зустрічі, тому бажаємо їм здійснення мрій та досягнення нових вершин!