У Києві зустрілися майбутні інженери, техніки і IT-фахівці



pic_1428698275Третього квітня 2015 р. в Києві зустрілися майбутні інженери, техніки і IT-фахівці – фіналісти Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук, дослідження й наукові розробки яких стосуються перспективних технологій і новітніх матеріалів, електроніки й робототехніки, комп’ютерних мереж і технологій програмування, баз даних і систем штучного інтелекту та інших складних, серйозних і водночас цікавих і актуальних напрямів.

Луганщина на цьому форумі була представлена учнями-манівцями з міст Сєверодонецька та Лисичанська:

–       в секції  «Науково-технічна творчість та винахідництво» – Головко Денис, учень 11 класу СЗОШ І-ІІІ ст. № 2 м. Сєвєродонецька, СЮТ з роботою «Прилад для передпускового підігріву акумуляторів автотранспортних засобів на основі вуглецевих матеріалів у зимовий період» (науковий керівник Дробицький В. І.);

–       в секції «Авіа- та ракетобудування, машинобудування та робототехніка» – Бучакчійський Володимир, учень 10 класу «Навчально-виховного комплексу колегіуму» з роботою «Уніфікований зарядний пристрій скутериста» (науковий керівник Дробицький В. І.);

–       в секції «Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження» – Ратенок Денис Вадимович, учень 11 класу Лисичанського багатопрофільного ліцею з роботою «Використання відновлювальних джерел енергії з метою енергозабезпечення (науковий керівник Козаревський М. А.).

pic_1428698356На початку урочистостей президент Малої академії наук України, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор фізико-математичних наук Станіслав Довгий привітав МАНівців і представив почесних гостей, серед яких, зокрема, був і Герой України, перший Президент України, голова Української Ради Миру Леонід Кравчук, народна артистка України Оксани Білозір, академік Національної академії наук України, директор Інституту гідромеханіки НАН України Віктор Грінченко, завідувач кафедри електронних приладів та пристроїв факультету електроніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», доктор технічних наук, професор Леонід Писаренко; директор Інституту комп’ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету, доктор технічних наук, професор Олександр Юдін; професор кафедри комп’ютерних систем та мереж Національного авіаційного університету, кандидат технічних наук Микола Гузій. Всі вони побажали юнакам і дівчатам великої стійкості духу, впевненості в тому, що, якщо сьогодні щось не вдалося, це обов’язково вдасться завтра.

Урочистості супроводжувала прекрасна і мужня музика у виконанні заслуженого артиста України Тараса Компаніченка і гурту «Хорея Козацька».

4 і 5 квітня – це дні наполегливої праці конкурсантів: складання іспитів з базових дисциплін та захист науково-дослідницьких робіт. Попереднє рецензування робіт показало, що винаходи, над якими працювали хлопці є цікавими  для науковців: Головко Денис – 17,50, Бучакчійський Володимир – 15,80, Ратенок Денис – 16,40 балів.

За виконання контрольних робіт отримали такі бали: з фізики – Головко Денис – 15,00, Бучакчійський Володимир – 10,00, з математики – Ратенок Денис – 15,00. За підсумками захисту робіт: Головко Денис – 42,89, Бучакчійський Володимир – 38,66, Ратенок Денис – 34,47.

pic_1428703110pic_1428698311

Три дні були дуже насиченими і плідними. Учасники конкурсу мали змогу не тільки займатися наукою, а й зустрітися з друзями, прогулятися вулицями Києва та відвідати Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», який є на сьогодні лідером технічної освіти України. Атмосфера заходу була доброзичливою, творчою та щирою. Тематика робіт актуальна і сучасна. Приємно було бачити стільки талановитих молодих людей, які знаходячись на початку свого життя вже мають значні досягнення в науці.

5 квітня під час урочистого закриття серед переможців був відзначений і представник нашої області – Головко Денис, який за свою роботу отримав Диплом ІІІ ступеню (75,39 балів), інші учасники отримали дипломи учасників Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнівської молоді.

Бажаємо хлопцям нових відкриттів, подальших успіхів, наполегливості та впевненості на шляху підкорення майбутніх висот!