У ЛОІППО відбувся семінар-тренінг щодо надання психологічної допомоги



Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти запросив 7 жовтня 2015 року керівників міських (районних) методичних об’єднань (центрів), практичних психологів ЗНЗ, ДНЗ та соціальних педагогів на семінар-тренінг «Психологічна допомога особистості в умовах соціальної дезінтеграції».

Теоретична частина семінару складалася з доповідей провідних фахівців кафедри педагогіки та психології ЛОІППО: Оксани Пагави, завідувача кафедри, кандидата психологічних наук («Сінергетичний підхід у вирішенні сучасних особистісних проблем»), Віти Байдик, старшого викладача, кандидата психологічних наук («Афіліація як потреба в спілкуванні в ситуації соціальної невизначеності»), Вікторії Харченко, доцента кафедри, кандидата психологічних наук («Характеристика сучасної типології особистісних самообмежень та методи  збереження психологічного благополуччя особистості в умовах соціальної невизначеності»), Оксани Рачок, методиста («Методи оптимізації психологічної допомоги потерпілим від конфлікту на Сході України»).

На практичній частині семінару-тренінгу учасники відвідали майстер-класи «Особливості надання психологічної допомоги «політичним опонентам» (ведуча – Вікторія Харченко) та «Засоби відновлення біопсихосоціального здоров’я людини в умовах соціальної дезінтеграції» (ведуча – Оксана Рачок).

По завершенню тренінгу учасники поділилися враженнями та обговорили надану інформацію. Варто відзначити, що Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти проводить ретельну роботу з учасниками навчально-виховного процесу щодо подолання наслідків стресових станів. Нещодавно в ЛОІППО вийшов друком науково-методичний посібник «Стратегія подолання стресових станів учасниками навчально-виховного процесу», який містить у тому числі матеріали щодо профілактики стресових станів у освітньому середовищі.