У Луганській області відбулось ЗНО з англійської мови



Сьогодні 7 липня відбулось тестування з англійської мови. В області створено 7 пунктів проведення ЗНО з англійської мови, які розташовані в мм. Сєвєродонецьк та Старобільськ.

Для створення безпечних умов для учасників тестування та персоналу всі пункти оснащені в достатній кількості дезінфікуючими та захисними засобами. Оскільки ЗНО з англійської мови передбачає проведення аудіювання у всіх аудиторіях були встановлені сучасні аудіопрогравачі, які забезпечили якісне відтворення аудіозаписів з завданнями. Крім того, всі пункти відповідно до вимог проведення тестування з іноземних мов були оснащені резервними аудіопрогравачами та комп’ютерною технікою.

Для якісного проведення зовнішнього незалежного оцінювання було залучено 299 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пунктів. Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з англійської мови зареєструвався 1721 учасник, для яких було підготовлено 116 аудиторій.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРЗ.

Зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови розпочалось об 11 годині. В тестуванні взяли безпосередню участь 1526 учасників, що складає 88,7% від загальної кількості зареєстрованих.

Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 07.07.2020 року № 116 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням металодетекторів за дотриманням абітурієнтами вимоги щодо заборони мати при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, засоби, що становлять загрозу особистій безпеці учасників ЗНО.

Учасникам ЗНО було відведено 150 хвилин для виконання сертифікаційної роботи, яка складалась з чотирьох частин:

  • «Розуміння мови на слух (аудіювання)» (16 завдань різних форм);
  • «Читання» (22 завдання різних форм);
  • «Використання мови» (20 завдань різних форм);
  • «Письмо» (одне завдання відкритої форми).

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 25 липня 2020 року. В цей же час в кабінетах закладів загальної середньої освіти будуть розміщені протоколи з результатами учасників, які виявили бажання складати державну підсумкову атестацію з англійської мови у формі ЗНО.

Учасники тестування, які через об’єктивні причини не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні з англійської мови, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО.

Звертаємо увагу, що додаткова сесія ЗНО з англійської мови відбудеться 03 серпня.

Нагадуємо, що 9 липня 2020 року відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з історії України, для участі в якому зареєструвався 4450 учасник. Пункти проведення ЗНО з історії України створено в мм. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасне, Старобільськ, смт. Біловодськ, Новоайдар та с-ще Широкий Станично-Луганського району.