У Луганській області відбулось ЗНО з біології України



Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триває. Сьогодні, 13 липня 2020 року, в області функціонували 9 пунктів проведення ЗНО з біології, розраховані на 152 аудиторії.

Всі пункти були оснащені захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами в повному обсязі, що дозволило створити безпечні та комфортні умови для учасників та персоналу відповідно до протиепідемічних вимог.

Роботу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання з біології забезпечували 385 педагогічних працівників.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО здійснювався з 09.50 до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРЗ.

Для участі в тестуванні з біології зареєструвались 2239 учасників, з них прибуло до пунктів 1481 особа, що складає 66,1 % від загальної кількості зареєстрованих.

Зовнішнє незалежне оцінювання з біології розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 13.07.2020 року № 120 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів).

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з біології складався із 50 завдань трьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. Максимальна кількість тестових балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, складає 82 бали.

Результати ЗНО з біології будуть опубліковані до 25 липня. За вибором випускника результат виконання завдань сертифікаційної роботи може бути зарахований як державна підсумкова атестація з біології.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з біології відбудеться 5 серпня.

Нагадуємо, що на цьому тижні завершується основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. 15 липня учасники будуть складати тести з географії, а 17 липня – з хімії.