У Луганській області відбулося ЗНО з фізики



Сьогодні, 2 липня 2020 року, відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з фізики, для участі в якому зареєструвалось 435 учасників. В області було створено 2 пункти проведення ЗНО з фізики, які розташовані в м. Сєвєродонецьк.

Пункти проведення ЗНО оснащені в повному обсязі дезінфікуючими та захисними засобами, що дозволило забезпечити безпечні умови для учасників тестування та персоналу пунктів.

Пункти з фізики своєчасно отримали контейнери з тестовими матеріалами, розрахованими на 31 аудиторію. Для якісного проведення зовнішнього незалежного оцінювання було залучено 81 педагогічного працівника, які виконували обов’язки персоналу пунктів.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРЗ.

Безпосередню участь в ЗНО з фізики взяли 354 учасника, що складає 81,4% від загальної кількості зареєстрованих.

Зовнішнє незалежне оцінювання з фізики розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 02.07.2020 року № 112 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів). За результатами проведення загального контролю одного учасника було позбавлено права продовжувати роботу з тестовими завданнями у зв’язку з порушенням ним процедури ЗНО (наявністю мобільного телефону).

Тест з фізики складався із 38 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 180 хвилин. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, дорівнює 64 тестовим балам.

Результат ЗНО з фізики за 200-бальною шкалою буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти. За вибором випускника результат виконання завдань сертифікаційної роботи за 12-бальною шкалою може бути зарахований як державна підсумкова атестація з фізики. Результати ЗНО з фізики будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 17 липня 2020 року.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з фізики відбудеться 24 липня.

Нагадуємо, що 3 липня у м. Сєвєродонецьк буде працювати один пункт єдиного фахового вступного випробування. Для участі в ЄФВВ зареєструвалося 282 учасника.

6 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з іспанської, німецької, французької мови. В області для задоволення потреб учасників створено 1 пункт проведення ЗНО з іспанської, німецької, французької мови, який розташований у м. Сєвєродонецьк. В цей день планують пройти тестування 15 учасників, для яких будуть підготовлені 3 аудиторії.