У Луганській області пройшло перше пробне ЗНО 2018 року



Напередодні основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання випускникам закладів освіти надається можливість підготуватися до ЗНО, відчути на практиці процедуру зовнішнього незалежного оцінювання, перевірити рівень знань з певних навчальних предметів. Сприяє вирішенню цих завдань  пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

З метою створення умов для якісного проведення пробного ЗНО у Луганській області створено 12 пунктів тестування  у містах  Лисичанськ,  Рубіжне,  Сватове,  Сєвєродонецьк,  Старобільськ, селищах міського типу  Біловодськ,  Білокуракіне, Новопсков, Троїцьке та селищі  Широкий Станично-Луганського  району.

24 березня 2018 року відбулося пробне ЗНО з української мови, для проходження якого зареєструвалося 2308 учасників. З них 96,4% безпосередньо взяли участь та змогли ознайомитися з процедурою ЗНО.

Жодних зауважень до проведення пробного ЗНО немає, також не було виявлено порушень учасниками процедури проведення пробного ЗНО.

Визначити результати пробного ЗНО учасники можуть за допомогою сервісу «Визначити результат». Опцію розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО, створених на сайтах регіональних центрів.

Учасники тестування можуть внести свої відповіді до онлайнового сервісу до 5 квітня. Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури та картка учасника будуть розміщені 8 квітня.