У Луганській області розпочали роботу освітні центри «Донбас – Україна»



Програму доступної освіти для абітурієнтів з Луганської та Донецької областей було розроблено та впроваджено в 2016 році. У рамках її реалізації на базі закладів вищої освіти створили освітні центри «Донбас – Україна».

Протягом трьох вступних кампаній особи, які проживають на території проведення антитерористичної операції / операції об’єднаних сил, та жителі населених пунктів, що знаходяться на лінії зіткнення, користуються спрощеною процедурою вступу до університетів, коледжів, професійних ліцеїв та отримують якісну вищу освіту.

З 03 червня по 27 вересня 2019 року в університетах та коледжах області працюватиме 9 таких освітніх центрів, які надають консультативну допомогу, приймають заяви від випускників шкіл з непідконтрольних українській владі територій та територій, що знаходяться на лінії розмежування, на проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації для здобуття документа про базову та/або повну загальну середню освіту з подальшим вступом за спрощеною системою (вступними іспитами без ЗНО) на навчання у закладі вищої освіти чи професійному ліцеї.

Цьогоріч роботу освітніх центрів «Донбас – Україна» у Луганській області організовано в таких закладах вищої освіти:

  1. Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у м. Сєвєродонецьку на базі університету та середніх загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1, 8 та 13 м. Сєвєродонецька Луганської області.
  2. Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у м. Сєвєродонецьку на базі університету та середніх загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1, 8 та 13 м. Сєвєродонецька Луганської області.
  3. Луганський національний університет імені Тараса Шевченка – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у                                м. Старобільську на базі університету та Старобільської гімназії Старобільської районної ради Луганської області.
  4. Луганський державний медичний університет – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у м. Рубіжному на базі університету та Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Рубіжанської міської ради Луганської області.
  5. Первомайський індустріально-педагогічний коледж – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у м. Рубіжному на базі коледжу та Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Рубіжанської міської ради Луганської області.
  6. Лисичанський державний гірничо-індустріальний коледж – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у м. Лисичанську на базі коледжу та Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Лисичанської міської ради Луганської області.
  7. Луганська державна академія культури і мистецтв та Коледж Луганської державної академії культури і мистецтв – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у м. Кремінній на базі коледжу та НВК «Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 – дошкільний навчальний заклад» Кремінської районної ради Луганської області.
  8. Відокремлений структурний підрозділ «Старобільський коледж Луганського національного аграрного університету» – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у с. Веселому Старобільського району на базі коледжу та Петрівської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів Старобільської районної ради Луганської області.
  9. Луганський національний аграрний університет – приймальна комісія та освітній центр «Донбас – Україна» працюють у м. Старобільську на базі університету та Старобільської гімназії Старобільської районної ради Луганської області.

Звертаємо увагу абітурієнтів, що в 2019 році прийом документів для вступу на навчання за бюджетні кошти здійснюватиметься:

за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» до 22 липня (включно);

 за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст» на базі 11 класів до 29 липня (включно);

за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст» на базі 9 класів до 13 липня (включно).

         Додаткову інформацію про роботу освітніх центрів «Донбас – Україна» та умови вступу на навчання до закладів вищої або професійної (професійно-технічної) освіти області за спрощеною процедурою можна отримати, зателефонувавши на гарячу лінію в місті Сєвєродонецьку за номерами: +38 099 345 20 76 та +38 097 983 65 31.