У Луганській області триває підготовка до проведення ЗНО-2017



Щороку  в травні з метою забезпечення реалізації конституційних прав громадян на рівний доступ до якісної освіти, здійснення контролю за дотриманням Державного стандарту базової і повної середньої освіти і аналізу стану системи освіти проводиться зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників-2017.

За результатами опитування громадської думки «Освіта в Україні», проведеного Фондом “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучерів», ЗНО  підтримують,  майже 70 % населення.

В умовах проведення в області антитерористичної операції на перший план виходить питання безпеки під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання. 

18 квітня 2017 року в Луганській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації О.П. Лішик за відбулася нарада з питань координації дій облдержадміністрації,  територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади  щодо забезпечення організованого проведення в області ЗНО-2017.  

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик наголосила, що для успішного проведення зовнішнього незалежного оцінювання в області необхідно відпрацювати чіткий механізм взаємодії департаментів та управлінь облдержадміністрації, Головного управління   Національної поліції, Управління поліції охорони, Управління Служби безпеки України в Луганській області, Луганського прикордонного загону, Луганського обласного вузла спеціального зв’язку.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації  Ю.В. Стецюк розповів про особливості організації ЗНО в 2017 році.

Учасники наради обговорили, зокрема, питання взаємодії щодо забезпечення підвезення учасників ЗНО до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, сприяння прибуттю на пункти тестування випускників, місцем проживання яких є тимчасово непідконтрольні українській владі території.

Для проведення основної сесії ЗНО в 2017 році на підконтрольній українській владі території Луганської області створено 22 пункти зовнішнього незалежного оцінювання.