У Луганській області триває тренінг для практичних психологів ДНЗ



DSCF2917+На тренінгу 20 практичних психологів із дошкільних навчальних закладів Луганщини вчаться надавати психологічну підтримку дітям, які мають високий рівень стресу внаслідок воєнного конфлікту в Україні.

DSCF2932+Триденний тренінг (14-16 травня 2015 року) проводиться в місті Сєвєродонецьку Луганської області в рамках реалізації Плану-графіку заходів із проблеми соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми, які мають високий рівень стресу внаслідок воєнного конфлікту в Україні. Метою тренінгу є набуття психологами знань, умінь та навичок, необхідних для надання якісної психологічної допомоги учасникам навчально-виховного процесу, у ситуації, що склалася. Тренінг проводиться за сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), під патронатом Національної академії педагогічних наук України, Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи, Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Луганського обласного центру практичної психології та соціальної роботи при ЛОІППО.

Психологи з різних районів та міст Луганщини під керівництвом  досвідченого тренера-психотерапевта Оксани Залеської опановують психотехнології, спрямовані на подолання стресових станів, емоційного напруження, тривожності, страхів у дітей дошкільного віку, що виникли в умовах сучасної ситуації соціальної невизначеності.

Очікується, що тренінг допоможе вдосконалити роботу працівників дошкільних навчальних закладів, і стане однією зі сходинок на шляху до подолання наслідків кризової ситуації.