У Попасній запалили свічки пам’яті й надії



На виконання Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті  Героїв Небесної сотні» від 11.02.2015 № 69 та Програми національно – патріотичного виховання молоді Попаснянського району «Україна – моя  Батьківщина» на 2016-2020 роки в школах міста Попасної та району вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

20 лютого 2017 року був урочисто проведений мітинг-реквієм  «Герої не вмирають, вони йдуть на небеса». У скорботній задумі схилили голови перед пам’яттю загиблих учасників Майдану всі присутні. Біль втрат тут відчувають особливо гостро, адже сьогодні Попасна знаходиться на лінії розмежування й ще свіжі дитячі спогади учнів про війну та смерть у ім’я української незалежності. Тому запалена свічка в руках дитини – не тільки вияв поваги до героїчної вічної слави революціонерів Майдану, це ще символ віри в щасливе й мирне життя в нашій Україні.

У загальноосвітніх навчальних закладах Попаснянського району проводили книжкові та фотовиставки «Герої не вмирають», відкриті покази документальних фільмів, які висвітлюють події Революції Гідності, загальношкільні хвилини пам’яті «А Сотня відлетіла  в небеса…»