У Сєвєродонецьку вшанували учасників Революції Гідності



Обласні урочистості до Дня Гідності та Свободи відбулися сьогодні, 21 листопада, в Сєвєродонецькому обласному коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Цього дня на Луганщині та в усій Україні, згадуючи події п’ятирічної давнини, вшановують тих, хто віддав життя та врятував країну.

Під час заходу «Мені болить моя країна» усі присутні упродовж хвилини мовчання схилили голови за загиблими: людьми, які допомогли своїм подвигом згуртувати країну, мільйони українців довкола спільної мети – шляху до Європи.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, звертаючись до присутніх, наголосила:

«Дорогі однодумці! Ми з вами – одна родина, яка стала на захист країни. Ці роки показали, що ніякі випробування не зможуть зламати гідності і віри українців».

У заході також узяв участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Ольга Лішик нагадала, що за п’ять років, відстоюючи незалежність, загинули тисячі людей, сотні тисяч вимушені залишитися на тимчасово окупованій території.

«Низько вклонімось героям, які ціною власного життя вибороли для українців свободу, подяка їх сім’ям, які назавжди втратили рідних заради нас з вами», – підкреслила заступник голови облдержадміністрації.

Ольга Лішик відзначила внесок представників Євромайдану в Луганську, які до останнього відстоювали право жити у вільній країні.

Учаснику Революції Гідності Валентину Ткаличу та антитерористичної операції у Луганській області Артему Коваленку вона вручила Листи подяки облдержадміністрації.

Концертна програма заходу включала вокальні та хореографічні композиції у виконанні артистів Луганської обласної філармонії, Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру та міських колективів художньої самодіяльності, присвячені тим сумним подіям.

Також у міському Палаці культури сьогодні організовано тематичний захід «В їхніх серцях жила Україна».

Крім того, на площі біля Палацу усі бажаючі узяли участь в акції «Свічка пам’яті».