У Сєвєродонецьку розпочався Всеукраїнський семінар директорів міських центрів туризму і краєзнавства



16 жовтня 2019 року у м. Сєвєродонецьку на базі Сєвєродонецького центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді розпочав роботу всеукраїнський семінар-практикум директорів районних та міських центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів за темою «Національно-патріотичне виховання та соціалізація в сучасному освітньому просторі учнівської молоді міста Сєвєродонецьк». Участь у заході беруть представники різних областей України.

Організаторами заходу є Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Сєвєродонецький центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді при підтримці Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської обласної державної адміністрації та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Під час урочистого відкриття семінару учасників привітали Ірина Степаненко заступник міського голови м. Сєвєродонецька, Людмила Ахтирська, заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської обласної державної адміністрації.

Василь М’ягкоход, начальник відділу позашкільної, спеціальної освіти, закладів та установ обласної комунальної власності Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації ознайомив присутніх з системою освіти Луганської області. Підкреслив, що створення умов для позаурочної зайнятості учнівської молоді та зміцнення матеріально технічної бази закладів позашкільної освіти залишається одним з пріоритетних завдань Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Тетяна Сідєльнікова розкрила особливості розвитку туристсько-краєзнавчого напрямку позашкільної освіти в Луганській області.

Наталія Пасічник, заступник начальника відділу освіти Сєвєродонецької міської ради розповіла присутнім про партнерську взаємодію закладів освіти і міської влади, як запоруки успішної та ефективної роботи з виховання юних патріотів України.

З роботою закладів позашкільної освіти з туристсько-краєзнавчого профілю в умовах децентралізації влади в Україні ознайомила Наталія Савченко, заступник директора Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Борисова Лариса, директор комунального закладу позашкільної освіти Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді ознайомила колег з педагогічним досвідом з питання національно-патріотичного виховання та соціалізації в сучасному освітньому просторі учнівської молоді міста Сєвєродонецьк.

Протягом сьогоднішнього дня директорів міських центрів туризму і краєзнавства ознайомили з сучасним підходом до реалізації державних програм та проектів у Сєвєродонецькому Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, з тим, як у закладі реалізовується виховний потенціал засобами дослідницької та музейної роботи та з роботою гуртка «Туристична пісня».

Семінар відбуватиметься протягом 16-18 жовтня і надасть можливість учасникам ознайомитися з системою роботи Сєвєродонецького центру туризму під час організації та проведення міських масових заходів, зокрема змагань «Школа безпеки», з роботою Борівського НВК в питаннях сучасних пріоритетів освітньо-виховного процесу засобами краєзнавства в контексті національно-патріотичного виховання молоді та Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Бажаємо учасникам плідної роботи, невичерпного натхнення та нових здобутків!

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/