У Сєвєродонецьку відбулися обласні урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Європи



Сьогодні, 18 травня, в м. Сєвєродонецьк на Площі Перемоги за участі  заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка, заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та заслуженого майстра спорту України Вікторії Терещук відбулася урочиста церемонія підняття  Прапора Європейського Союзу з нагоди відзначення Дня Європи.

Також в обласних урочистих заходах взяли участь працівники Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації на чолі з директором Департаменту  Юрієм Стецюком.

Прапороносні групи ліцеїстів КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військовою підготовкою «Кадетський корпус імені Молодої гвардії» урочисто внесли Прапор Євросоюзу.

Прапор Європейського Союзу підняли Юрій Клименко та Вікторія Терещук, вихованка Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності, заслужений майстер спорту України, багаторазова переможниця міжнародних змагань, учасниця трьох Олімпіад, володарка бронзової медалі Олімпійських ігор 2008 року та чемпіонка світу серед військовослужбовців.

«Луганщина вже в 15 раз відзначає День Європи – свято, яке в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, а в серці кожного з нас, – під час промови зазначив Юрій Клименко. – Прагнення до європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни. Українці прагнуть жити в великій європейській родині. І зараз ми за це боремося, відстоюємо своє мирне майбутнє. Я вірю, що наша незламна позиція найближчим часом допоможе відродитися миру в Україні».

У свою чергу, Вікторія Терещук зазначила, що луганські спортсмени відомі не тільки в області, але й за межами держави. «Наші земляки примножують та зберігають українські традиції спорту, зміцнюють авторитет держави у світових спортивних співтовариствах», – сказала вона.