У школах не повинно бути ніякої політики, – Сергій Гайдай зустрівся з педагогами



«В мене дуже принципове ставлення щодо маніпуляцій і підкупу на виборах. Я мав розмову з правоохоронними структурами – Нацполіцією, прокуратурою, командування ЗСУ та з Президентом. У всіх чітка позиція: жорстко і миттєво реагувати на такі дії. Це стосується не тільки людей, які будуть пропонувати гроші, але й тих, хто їх буде брати. Тому що ми інакше країну не змінимо!» – звернувся голова облдержадміністрації Сергій Гайдай до учасників робочої наради керівників відділів освіти, професійно-технічних закладів та навчальних закладів обласної комунальної власності у Сєвєродонецьку.

«У школах не повинно бути ніякої політики. Нехай наші діти спокійно вчаться, а батьки роблять свій вибір. До вас величезне прохання, приберіть, будь ласка, політику зі шкіл взагалі, по всіх ваших територіях», – додав він.

Сергій Гайдай наголосив, що саме він є ініціатором зустрічі, тому що 5 вересня почалась передвиборча кампанія. Тож очільник області мав попередити педагогів про неухильне дотримання норм чинного виборчого законодавства.

У заході взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Катерина Безгинська, директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк, заступник директора Департаменту освіти і науки Тетяна Ткачова, керівники відділів (управлінь) освіти міських рад та райдержадміністрацій, сільських та селищних рад ОТГ, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів освіти обласної комунальної власності та співробітники Департаменту.

Спілкуючись з учасниками наради, директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк розповів про організований початок нового 2020-2021 навчального року у закладах освіти області та створенню в них безпечних умов для вихованців, учнів та педагогічних працівників з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

«Наші діти нас з вами замінять. Дай Боже, щоб це прийшли люди розумні, навчені, з палаючими очима, а ми, у свою чергу, своїм прикладом покажемо, що ми почали змінювати Луганщину на краще, а вони потім будуть це продовжувати», – підсумував Сергій Гайдай.