Флористичними фарбами покажемо красу відродження Луганщини



Відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2019 рік, згідно плану роботи Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, з 17 по 19 вересня 2019 року в м. Києві відбувся Всеукраїнський конкурс з флористики та фітодизайну за темою «Осінній розмай».  

В цьому конкурсі взяли участь одинадцять команд з різних областей України. Захист творчої роботи команди Луганської області розпочинався з слів Михаила Коробки

Кряжистий край схилився до Дніпра, –

На пагорбах степи і терикони,

В зелених смугах нива золота,

Міста і села наче на долоні.

Я так люблю тебе, мій милий край,

Твою красу і денну, і ранкову,

І тиху ніч, і мирний небокрай,

Коли співають дітям колискову.

Я піднімусь в космічну височінь

І обніму всю землю ніжним зором,

Та на Землі дорожчий ти мені,

Кряжистий край з високим териконом.

Це ти, моя улюблена земля,

Даєш мені і сили, і натхнення…

Мій рідний край – Луганщино моя –

Несу я в світ твоє святе імення!

За наслідками роботи журі відзначило, що всі творчі роботи відповідали тематиці конкурсу. Особливу увагу журі звернуло на рівень виконання, що показало саме якість підготовки юних флористів.

Колектив вихованців гуртка «Флористика та живопис» Луганського обласного Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді посів ІІІ місце серед одинадцяти команд.

Усі учасники конкурсу виготовили чудові осінні квіткові килими і флористичні скульптури. Тепер мешканці міста можуть приїхати до гостинного НЕНЦ помилуватися арт-дизайном центрального майданчика Центру. Велика подяка організаторам конкурсу за новий досвід і ідеї, за приємні миті спілкування і радість перебування в величному Києві.

На всю Україну було показано, що мрія мешканців Луганської області – відновлення цілісності регіону. Славетна Луганщина відродиться і розквітне кольорами єдності всієї України!