Форум для навчальних закладів Луганської області



12 березня стартував Форум служб порозуміння закладів освіти Луганської області. ГО «Ла Страда-Україна» продовжує діяльність спрямовану на миробудування в нашій країні. Молодь – це найактивніша частина нашого суспільства, тому важливим кроком миробудування загалом є створення мирного освітнього простору та зменшення рівня конфліктів під час навчання.

Вони властиві молодіжному середовищу, як і будь-якому іншому, однак часто стають перепоною для досягнення особистої мети. І як показує досвід, мир не досягається без зусиль. Його потрібно будувати, а збудувавши – підтримувати. Саме для цього конфліктам слід запобігати, а в разі їх виникнення – вирішувати.

Три дні поспіль молодь з Луганської області буде ділитися власним досвідом впровадження медіації в навчальних закладах, удосконалювати свою медіаторську майстерність та спілкуватися з однодумцями. Створення і розвиток Служб порозуміння в учнівських осередках – крок до створення ненасильницького середовища у школах.

Форум для навчальних закладів Луганської області триватиме до 14 березня, а вже 19 березня розпочнеться друга хвиля заходів – і ми чекатимемо медіаторів і медіаторок закладів освіти Донецької області!

Проект «Створення системи служб порозуміння для впровадження медіації за принципом «рівний-рівному» та вирішення конфліктів мирним шляхом в закладах освіти Донецької та Луганської областей» впроваджує ГО «Ла Страда-Україна в партнерстві з Міністерством освіти і науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Європейського Союзу.