Форум українських патріотичних справ «МИ – УКРАЇНЦІ!»



1-2 грудня поточного року в м. Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбувся Третій Форум українських патріотичних справ «МИ – УКРАЇНЦІ!». В роботі Форуму взяли участь Губанов Б.О., заступник директора з навчально-виховної роботи Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства і Дубовий В.М., керівник гуртка «Джура» Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, вчитель Нещеретівської ЗОШ Білокуракинського району.

З привітанням та виступом до учасників Форуму звернувся заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. Також свої вітання висловили голова Правління Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження» Гребеняк Тарас і перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань сім′ї, молодіжної політики, спорту та туризму, секретар міжфракційного депутатського об′єднання «За національно-патріотичне виховання» Величкович Микола. З цікавістю була сприйнята лекція кандидата історичних наук, голови Українського інституту національної пам′яті В′ятровича Володимира «УПА. Слід в історії».

Потягом двох днів під час пленарного засідання та роботи тематичних секцій за участі відомих науковців та керівників державних установ обговорювалися питання національно-патріотичного виховання молоді. В рамках Форуму було проведено семінар-нараду на тему: “Гра “Джура” як системна форма комплексної роботи з національно-патріотичного виховання учнівської молоді: фізичний та військово-патріотичний акспекти”.

Закінчився Форум прийняттям резолюції щодо розвитку та втілення системи національно-патріотичного виховання в освітні процеси та роботу з дітьми та молоддю.